LIMONCELLO MAKEN

Limoncello is een populair drankje uit Zuid-Italië. Veel mensen maken het daar zelf, maar de lekkerste limoncello wordt naar mijn mening gemaakt door Marie-Antonietta uit Acciaroli. Dit is haar recept: gebruik voor het maken van limoncello dikke, liefst biologische citroenen. Het gaat namelijk om de schil en daarvoor heb je 8 mooie citroenen nodig, 450 gram suiker, 1 liter pure alcohol (96 %) en 1,2 liter water. Giet de alcohol in een ruime plastic bak (die je kunt afdekken met een deksel). Schil de citroenen en doe deze bij de alcohol. Je kunt er desgewenst een half vanillestokje bij doen. Laat dit mengsel een week staan, met de deksel op de bak. Zet daarna 1,2 liter water op met de suiker. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat de suiker helemaal is opgelost. De suikerstroop af laten koelen en bij de schillen gieten. De schillen uit de limoncello halen door de massa door een fijne zeef te laten lopen. Het troebele zachtgele drankje in flessen gieten en in het vriesvak leggen. Na het eten smaakt je eigengemaakte limoncello ijskoud het lekkerste.

 

 


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.