ZELF MARSEPEIN MAKEN

Je maakt je (chocolade)taart helemaal af met krullen van marsepein, gedoopt in pure chocolade. Als je eenmaal zelf marsepein hebt gemaakt, wil je nooit meer iets anders. Marsepein wordt lekkerder als je die enkele dagen eerder hebt gemaakt. De smaak komt van de bittere amandel. Voor dit recept heb je 30 gram bittere amandelen nodig, 300 gram gepelde zoete amandelen, 250 gram poedersuiker, 1  eiwit en een mespuntje zout. Doe de amandelen, de bittere amandelen, de poedersuiker en het snufje zout in de keukenmachine met het mes en draai dit mengsel tot de amandelen heel fijn gemalen zijn. Voeg het eiwit toe en laat de machine verder draaien. Voeg druppelsgewijs zoveel water toe dat de marsepein als een bal ronddraait in de machine.

Gevulde marsepein is erg lekker. Je kunt er kleine brokjes bittere chocolade doorheen  kneden, heel kleine stukjes gekonfijte sinaasappelschil, geroosterde noten, rozijnen, etc. Van marsepein kan je ook mooie krullen maken. Leg het marsepein op bakpapier, rol het met de deegroller plat en bedek de bovenkant met een laag gesmolten chocolade. Rol de plak voorzichtig op tot een grote rol met een doorsnede van 6-8 cm. Smeer de buitenkant ook in met een laag gesmolten chocolade. Laat de rol in de koelkast opstijven. Na een uur kan je er 1-2 cm dikke plakken van snijden zodat je een mooi krulpatroon ziet.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.