SEMIFREDDO

Het maken van tiramisu is in Italië tot een ware kunst verheven. De hoeveelheid suiker mag de smaak van espresso niet overheersen. Het geheim schuilt in de kwaliteit en sterkte van de koffie. Die bepaalt de smaak, niet de suiker. In espresso zit overigens veel minder cafeïne dan gewone filterkoffie of slappe koffie. De lekkerste espresso zet je met versgemalen Arabica-bonen. De perfecte espresso wordt gezet met een machine met een doorlooptijd tussen de 25 en 30 seconden, bij een watertemperatuur van 90 graden.

Om tiramisu mooi te presenteren, maak je dit gerecht in een langwerpige cakevorm. Gebruik bakpapier om de vorm mee te bekleden. Nadat de tiramisu is gemaakt, zet je ‘m een paar uur in een vriezer. Daarna kan je er mooie plakken van snijden. Vooral in de zomer is een semifreddo tiramisu heerlijk als dessert.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.