MAG JE SPINAZIETAART NOGMAALS OPWARMEN?

Voor het vullen van een hartige taart heb je groente met volume en substantie nodig, gebruik daarom goede wilde spinazie of ‘steel’-spinazie, dit lijkt een beetje op snijbiet. In mijn kookboek mist overigens bij het lijstje ingrediënten bij het recept voor spinazietaart hoeveel slagroom je moet toevoegen: dit moet zijn 150 ml. slagroom.

Als je na het diner nog een stuk spinazietaart  over hebt, mag je de taart dan opnieuw verwarmen? Er zit immers spinazie in! Het is belangrijk dat je de overgebleven taartstukken in elk geval snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart op zo’n 4 graden. Daardoor krijgen de bacteriën in de spinazie die het schadelijke nitriet produceren minder kans om zich te vermenigvuldigen.

Spinazietaart blijft in de koelkast nog enkele dagen goed. Dat ligt niet alleen aan de lage temperatuur maar ook aan de soort spinazie die je gebruikt. Wilde spinazie is heel krullerig en het blad en de steel blijven bij het bakken van de taart redelijk stevig en dat geldt ook voor de dikke bladspinazie die je in bossen bij de Turkse supermarkt koopt.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.