RIJSTVELLEN VOOR LOEMPIA’S VOUWEN

Het vouwen van rijstvellen om zelfgemaakte Vietnamese loempia’s te maken, is niet moeilijk. Wil je zien hoe ik dat doe, kijk dan even naar bovenstaande filmpje.

In de Aziatische keuken worden verschillende deegwaren gebruikt zoals mie, mihoen, noedels en bami. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat nu precies het verschil is. Aan de hand van het aantal keren dat het deeg wordt gerekt en gevouwen, wordt de dikte en lengte van de noedel bepaald. Mie wordt gemaakt van tarwemeel en lijkt op Italiaanse spaghetti maar is iets dunner. Mihoen is een dunne sliert noedel met als basis rijstbloem. De platte variant van deze slierten is de rijstnoedel. Bami wordt net als mie ook gemaakt van tarwebloem maar is iets dikker. Dit deeg gebruikt men vaak in combinatie met vleesgerechten. Glasmie is half doorzichtig en wordt gemaakt van zetmeel van taugé, bonen, aardappel of cassave.

Noedels hebben doorgaans nauwelijks smaak en weinig voedingswaarde. Ramen is ook een bekend woord uit de Aziatische keuken. Het is geen aparte deegsoort maar betekent een gevulde maaltijdsoep met noedels.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.