WIE MAAKT DE LEKKERSTE HUMMUS?

Omdat kikkererwten veel eiwitten bevatten, is hummus een ideale dip voor vegetariërs en veganisten. Het geheim van de smaak wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de tahin. Vooral in het Midden-Oosten is hummus meer dan een doorsneegerecht. In landen als Israël, Libanon en Marokko is de eigen variant een kwestie van nationale trots. Allemaal claimen ze dat ze de bakermat van hummus zijn en de spread hebben uitgevonden, al bestaat daar geen uitsluitsel over. Hummus wordt zelfs bij het ontbijt gegeten. Bereid je hummus op de Israëlische wijze, dan moet de spread lekker mild van smaak zijn. Romig en goed smeerbaar. In andere keukens wil men nog weleens behoorlijk wat kruiden aan de hummus toevoegen waardoor hij pittiger van smaak wordt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld harissa, geraspte citroenschil, verse koriander of een rood pepertje gebruiken.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.