GEVULDE COURGETTEBLOEMEN

Courgette is familie van de komkommer, augurk en pompoen en in allerlei soorten en maten te koop. Ook de bloemen zijn eetbaar. De kleinste courgettes hebben de meeste smaak. De vruchten worden vaak geoogst als de groene courgettes nog niet eens rijp zijn. Als je ze aan de plant laat zitten, worden ze net als pompoenen enorm groot en smaken waterig. Om courgettes na aankoop langer goed te houden, moet je ze op een donkere plaats bewaren, maar niet in de koelkast. De smaak krijgt een oppepper als je courgettes voor gebruik met peper en zout bestrooit. Gebruik niet teveel olie want een courgette is als een spons die makkelijk vocht opneemt.

De bloemen van de courgette kan je vullen en frituren. Verwijder eerst eventuele zandkorrels. Meng vervolgens ricotta met fijngehakte ansjovis, basilicumblaadjes, pecorino of parmezaan en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de bloemen met het kaasmengsel en draai de bovenkant een beetje dicht. Het handigste is om hiervoor een kleine lepel te gebruiken. Meng bloem met water en een snufje zout en eventueel een ei tot een beslag en klop met een vork totdat er geen klontjes meer in zitten.

Verwarm de olie in een pan. Wanneer je er een stukje brood indoet dat meteen bruin begint te worden, is de olie heet genoeg. Vlak voordat je de bloemen bakt, doop je ze voorzichtig in het beslag. Leg ze daarna voorzichtig in de olie. Wanneer de buitenkant goudgeel kleurt, draai je de bloemen om.

Als alle zijden mooi gekleurd zijn, haal je de bloemen uit de pan en leg je ze op een stuk keukenpapier om uit te lekken, daarna meteen opdienen!


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.