GEKONFIJTE SINAASAPPELSCHILLEN

Sinaasappelschilletjes kun je puur eten of gebruiken als smaakmaker in een gerecht, koek of taart, zoals Panforte. Maar hoe konfijt je sinaasappelschillen? Dit heb je ervoor nodig:

3 handsinaasappelen

150 gram suiker

½ literwater

50 gram poedersuiker

bakpapier

De schil van de sinaasappel gelijkmatige inkepingen geven met een mes tot aan het vruchtvlees. Zodat je ‘nette’ stukken hebt. Deze parten van de sinaasappel trekken en in 5 mm dikke reepjes snijden. Een andere methode is de sinaasappelen uitpersen. De velletjes van de schil trekken en sliertjes snijden.

De schillen een nacht in koud water laten weken. De volgende dag dit water weggooien. De schillen eenmaal in ruim water opkoken, dit water weggooien. 1/2 liter water opzetten met 150 gram suiker. De suiker eerst oplossen en dan de schilletjes toevoegen. Geen deksel op de pan doen maar het water laten verdampen, de suiker trekt in de schillen. Dit duurt minimaal 45 minuten op een laag pitje. Als het vocht weg is en de suiker begint te verkleuren de schillen storten op bakpapier. Als de schillen net voldoende zijn afgekoeld (zodat je vingers niet verbranden) de poedersuiker er doorheen masseren en ze laten opdrogen. Dit proces is te versnellen in een oven op 80 graden, met de ovendeur op een kier. De bovenstaande hoeveelheid geeft ongeveer 200 gram schilletjes. Je kunt de schilletjes als ze niet helemaal droog zijn geworden in kleine porties invriezen. De schillen kan je ook in een pannetje gesmolten chocolade dopen om er friandises van te maken.

 

 


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.