GEHEIM ADRESJE VOOR SUPERLEKKERE HAZELNOTEN

Ik was ooit in Turijn, in Piemonte. Op de markt bood iemand mij een hazelnoot aan en proefde ik een heerlijke smaakexplosie in mijn mond. De hazelnoten die je in Nederland kunt kopen, halen het niet bij de Italiaanse. Ik deel graag een geheim adresje met je… Het jaar daarop ben ik op zoek gegaan naar de notenboomgaard omdat ik die wel eens met mijn eigen ogen wilde zien. We moesten er een halve dag voor omrijden. Eenmaal in Cravanzana aangekomen, roken we de bedwelmende geur van verse geroosterde hazelnoten. Maar wat is het geheim? Allereerst de locatie. De hazelnootbomen van Nocciola Piemonte groeien op vruchtbare grond, ze staan in de heuvels van de Langa-vallei en vangen veel zon. Ook is het er het hele jaar door vochtig. De hazelnoten worden na de oogst niet gebrand maar geroosterd, er komt dus geen vet aan te pas. De smaak is bijzonder intens, vandaar dat het overgrote deel van de hazelnoten in de Nutella verdwijnt (per potje slechts 5 gram). Gelukkig zijn ze ook gewoon te koop, en gewoon via internet. Het enige nadeel is dat je meteen een paar kilo’s Nocciole d’Elite moet bestellen, anders wegen de verzendkosten niet op tegen de in Nederland verkrijgbare hazelnoten. Maar dan heb je ook hazelnoten die smaken zoals je ze nog nooit hebt geproefd. www.noccioleelite.it


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.