EERSTE HULP BIJ HETE PEPERS

De kleur van een rode Spaanse peper, groene Jalapeño of een gele Madame Jeanette zegt weinig over de scherpte van de pepers. Als tijdens het eten de vlammen uitslaan, kan je als geheugensteuntje onthouden dat olie- of vetachtige vloeistoffen de scherpte van de peper neutraliseren terwijl waterige vloeistoffen het branden juist erger maken. Water of bier drinken helpt dus niet, maar bijvoorbeeld melk wel.

De scherpe smaak zit vooral in de witte zaadlijsten en in iets mindere mate in de zaadjes zelf. Net als bij de paprika is een groene chilipeper gewoon een onrijpe peper en een rode een rijpe peper. (Er zijn ook nog speciaal gekweekte variëteiten van geel en oranje tot en met paars). Behalve het steeltje is de hele peper eetbaar. Als je een gerecht te heet hebt gemaakt, kan je de smaak iets milder maken door er bijvoorbeeld kokosmelk aan toe te voegen.

 


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.