BONBONS VAN KWEEPEER

Wat te doen met kweeperen? Je kunt ze niet zomaar opeten maar gelukkig kan je er leuke dingen mee doen zoals bonbons maken van kweeperen. Het lijkt een beetje op Turks fruit, je kunt er niet van afblijven, zo lekker is het.

Voor het recept heb je onderstaande ingrediënten nodig:

900 gram kweeperen

700 gram rietsuiker

poedersuiker

De kweeperen niet schillen maar wassen, in vier stukken snijden en de klokhuizen eruit halen. In een pan met ruim water in 30-40 minuten de kweeperen zeer gaar koken. De kweeperen afgieten, suiker toevoegen en met een staafmixer het geheel tot een gladde massa pureren. De pan weer op het vuur zetten en onder voortdurend roeren de massa in ca 40-60 minuten droog en stevig laten worden. Controleer of de massa stevig genoeg is. Neem een klontje en doe dit even in een glas water. Als je er een zacht balletje van kunt kneden, is de textuur van de kweeperen-bonbons goed. De afgekoelde massa in vierkante blokjes snijden, door de poedersuiker halen en nogmaals 8-10 uur laten drogen.

Te serveren bij een kaasplank of bij de koffie.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.